Wie zijn we?

Het Brasschaats Mandoline-Orkest (BMO) brengt een pleidooi voor de mandoline als volwaardig concertinstrument en voor het mandolineorkest als instrumentaal ensemble met verrassende mogelijkheden en een breed repertoire.

Het orkest, gegroeid uit een schoolensemble, werd in 1955 opgericht door Robert Janssens, een van de pioniers van het gitaar- en mandolineonderricht in België. Onder zijn leiding kende het BMO als jeugdorkest een eerste bloeiperiode van 1955 tot 1962.

In september 1962 werd hij opgevolgd door een van zijn leerlingen, Marcel De Cauwer, sindsdien onafgebroken voorzitter-dirigent. Met een repertoire dat reikt van de renaissance tot Theodorakis mikt het BMO op een breed publiek en ijvert het nu al jaren - met succes - voor een ruimere bekendmaking van de tokkelinstrumenten en voor de erkenning van de mandoline als volwaardig concertinstrument. Zo speelde het orkest van 1955 tot 2005 meer dan drie honderd live optredens verspreid over heel België - en occasioneel ook in het buitenland (Nederland en Duitsland).

Brasschaats Mandoline-Orkest foto 14.jpg