Hoe kan u ons boeken?

Contacteer ons en geef zoveel mogelijk details op (locatie, mogelijke data, enzovoorts) en uiteraard uw contactgegevens. Wij nemen verder contact op met u en gaan na of er voldoende muzikanten beschikbaar zijn op de data die uw voorkeur genieten, en of de locatie praktisch haalbaar is.

Voorwaarden

Beschikbaarheid

Uiteraard moet er worden nagegaan of er voldoende muzikanten beschikbaar zijn op de datum van het concert. Indien er onvoldoende muzikanten kunnen op een specifieke datum die niet kan verzet worden, kan er eventueel wel nog worden gewerkt met een "deelgroep" (beperkt aantal muzikanten van het orkest die een klein gelegenheidsensemble vormen).

Vereisten concertlocatie

Zaal met goede akoestiek

Bij voorkeur spelen wij in een zaal met goede akoestische omstandigheden omwille van het eerder beperkte klankvolume van tokkelinstrumenten. Dit komt uiteraard ook de natuurlijke klank ten goede voor het publiek.

Zaal of buitenlocatie met versterking

Indien geen zaal beschikbaar is waar akoestisch kan gespeeld worden, en bij alle buitenoptredens, is er degelijke versterking nodig. Deze is door de organisators te voorzien met minimaal 6 condensatormicrofoons (afhankelijk van de bezetting kunnen dat er ook meer zijn), met permanente aanwezigheid van een geluidstechnicus, en de mogelijkheid voor een klanktest één uur voor het optreden. De andere onderdelen (versterker etc) van de versterking hangen af van de precieze locatie en worden besproken tussen organisator en de geluidstechnische verantwoordelijke van het orkest.

Afmetingen optreedruimte

De ruimte waar het orkest optreedt moet minimaal acht meter breed en zes meter diep zijn, indien mogelijk met podium en uiteraard dienen er voldoende stoelen (zonder armleuningen) te worden voorzien. Mochten de locatie van het optreden te klein zijn om het volledige orkest te ontvangen, kan er eventueel met een "deelgroep" gewerkt worden (beperkt aantal muzikanten van het orkest die een klein gelegenheidsensemble vormen).

Stemlokaal

Het orkest dient voor het optreden de instrumenten te stemmen. Vandaar de vraag naar een een apart stemlokaal, rustig gelegen zonder al te veel geluidshinder dat liefst zo min mogelijk verwijderd is van de eigenlijke zaal en met een zo min mogelijk temperatuursverschil. Er dient voldoende ruimte te zijn voor alle muzikanten, met indien mogelijk een tweede lokaal als 'babbelruimte', beide liefst verwarmd en ter beschikking vanaf circa anderhalf uur voor de aanvang van het concert.

Financieel

Honorarium

Rekeningnummer

BE18 9730 9030 0465 (BIC ARSPBE22)
p.a. BMO vzw
Heislag 34, 2930 Brasschaat

Verplaatsingsonkosten

Te bespreken.